przez Kuba

KIM SĄ KULINARNIE NIEPOWAŻNI?

Kulinarnie Niepoważni to blog poświęcony jedzeniu. Odwiedzamy i recenzujemy bary, knajpy, bistro, restauracje, bary mleczne, foodtrucki, sklepy i wszystko co podaje dobre, smaczne i jakościowe jedzenie.

Blog powstał z prostej potrzeby: "Gdzie dobrze zjeść?"

To pytanie, które często zadawaliśmy sami sobie i inni zadawali je nam. Jeśli kiedykolwiek potrzebowałaś(eś) zaufanego miejsca z poleceniami knajp, to jest Twoje miejsce! Na naszej stronie znajdziesz recenzje miejsc, polecenia dań i kuchni z całego świata, a do tego mnóstwo zdjęć od których ślinka cieknie.

Na codzień mieszkamy w Warszawie, ale nie tylko w stolicy jemy i recenzujemy. Na blogu znajdziesz lokale z całej Polski i świata, pogrupowane regionami i rodzajem kuchni. Ponadto sprawdź w menu na górze strony nasz Jadłownik - prosta mapa Google, którą zapiszesz w telefonie, żeby mieć pod ręką listę miejsc jakie szczególnie polecamy!

Ostatnio szukamy rozwiązania na jeszcze jeden problem, który trapi całe rzesze internautów: "Gdzie dobrze zjeść za granicą?". Jak uniknąć popularnych "tourist trap'ów", nie przepłacić za jedzenie a jednocześnie dostać lokalne specjały. Naszym rozwiązaniem jest idea gastro-przewodnika. Pierwszy z nich jest już dostępny do sprzedaży w naszym sklepie.

Piszemy o jedzeniu. Na luzie.

TU Zacznij

TU Zacznij

ANETA

Fanatyczka włoskiego jedzenia - pizze, makarony, a przede wszystkim desery! Jej ulubiony to tiramisu, najlepiej przy filiżance capuccino. Uwielbia piec ciasta i robi najlepsze serniki jakie jedliśmy.  Lubi zagraniczne podróże samochodem, street food w różnych zakątkach globu i opalanie na plaży.

Z hobby nie związanych z jedzeniem - jest dumną właścicielką dwóch czekoladowych, (a jakże!), ozików - Nel i Salsy. Czyli suczek rasy owczarek australijski. Z psami trenuje i startuje w zawodach agility i herding'u, no i oczywiście dla nich też piecze ciasta - tym razem wątróbkowe, jeszcze nie próbowaliśmy! :)

Myśli o założeniu własnej knajpy albo kawiarni, pomysły te regularnie podsyca Jakub, póki co lubi wyjść w piątek wieczór na miasto zobaczyć jak swoje miejsca prowadzą inni restauratorzy.

JAKUB

W ciągu dnia pracownik jednej z Warszawskich korporacji (Mordor rulez!), w nocy główny założyciel Kulinarnie Niepoważnych.

Niepoprawny optymista, uwielbia jedzenie wszelakie - od przystawek do deserów. Sam jest średnim kucharzem, ale nadrabia to umiejętnością robienia drinków i shotów. Z powodu wielkiej miłości do jedzenia trudno mu jest wybrać to jedno jedyne, ulubione danie, ale przyparty do muru powie, że uwielbia burgery i żeberka z grilla. Na te ostatnie ma zresztą świetny przepis i marynatę, może uda Wam się kiedyś spróbować!

W wolnym czasie zajmuje się książką "1000 piw które musisz wypić zanim umrzesz" odhaczając i kolekcjonując browary z różnych części świata, uwielbia filmy Marvela i muzykę Heavy-Metalową.

EWA

Nie potrafi usiedzieć w domu dłużej niż dwa dni. Uwielbia odkrywać nowe rzeczy, miejsca i smaki - tyle jest jeszcze do zobaczenia i przeżycia! Lubi jeść na mieście. Szuka nowych dań, oryginalnych składników i ciekawych aranżacji lokali, które przyciągają wzrok i zachęcają by wejść do środka.

Czasem sama gotuje, przy czym robi mnóstwo bałaganu, jednak uważa, że liczy się efekt końcowy a kuchnię posprząta się później (albo posprząta ją kto inny :) ) Lubi amatorsko tworzyć, malować, rzeźbić, dekorować i czasem majsterkować. Rozpiera ją wena twórcza i ma tysiąc pomysłów na minutę. Na co dzień pracuje w e-commerce ale wierzy, że gdzieś głęboko kryje się w niej wielka artystka.

Uwielbia tenis i skoki narciarskie!

TU Zacznij
TU Zacznij
TU Zacznij

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO? ZAPISZ SIĘ NA NASZ NEWSLETTER!

Strona korzysta z ciasteczek (cookies), żeby przyśpieszyć jej działanie i poprawić jakość dla czytelnika. Akceptuj Czytaj więcej